Коцкање - најпопуларна забава

. Блекџек
Блекџек

Кога се набројуваат популарни игри во казино, невозможно е да се избегне блекџекот. Неговата популарност доаѓа откако играчите сфатија како да ја зголемат својата предност и да ги намалат шансите за добивка на казиното. Ова се одвиваше кон крајот на дваесетиот век. Блекџекот е многу возбудлива игра при која умот на играчот е многу ценет. Ако ја изберете вистинската стратегија во оваа игра, можете да ги сведете загубите на минимум и редовно да добивате пари. Не постои ниедно светско казино без маси за блекџек, особено во САД каде се ужива најоглемата популарност.

Благодарение на многубројноста на комарџиските игри денс, сите можат да си одберат нешто соодветно за возбудлива вечер.

. Слотови
Слотови

Ако покерот е најпопуларна оф-лајн игра, тогаш слот-машините со сигурност се најголемата виртуелната возбуда. Тие привлекуваат со својата едноставност и динамиченост. Во стогодишното постоење слотовите се изменија на подобро. Секоја слот може да донесе голема парична добивка наречена џекпот. Слотовите се најсакани меѓу комарџиите во САД и Европа.

. Рулет
Рулет

Иако рулетот е познат како кралица на возбуда, тој не е толку популарен како игрите наведени погоре. Ова не е случај затоа што луѓето се незаинтересирани за играта, башнапротив затоа што таа изискува посебна опрема не секогаш достапна за некои организации. Исто така не треба да се заборава дека самите казина не се легални во сите земји на нашата планета. Во Европа, Африка и Америка, играта е премногу популарна, но во Азија ситуацијата е обратна.

. Видео Покер
Видео Покер

Оваа комарџиска забава ја сакаат милиони во целиот свет. Горенаведеното е посебно точно за турнирскиот покер, каде играчите се борат меѓусебно. Најдобрите верзии се Тексас Холдем и Омаха. Сите комарџиски организации одржуваат турнири и натпревари, а во Мкедонија тоа се случува во посебно одредени термини. Покерот ја надминува побарувачката во однос на било која друга оф-лајн игра во казино, за што се посветени и филмови. Во некои земји покерот е признаен како спортска дисциплина. Со тек на времето се појавуваат и други невообичаени типови создадени врз основа на класичниот покер, како:

  • Лунар покер;
  • Ултимејт Тексас Холдем Покер;
  • Покер со три карти.
. Бакарат
Бакарат

Иако бакаратот не е особено раширен во Европа, тој е еден од најпопуларните во светот, како резултат на тоа што е најсакан од Азијците. Над 80% од комарџиите од Макао, Малезија и други азиски земји претпочитаат бакарат. Тој е неоспопрен лидер во забава во соодветниот сектор. Во Европа само кинеските туристи и Џејмс Бонд ја сакаат оваа игра.

. Зарови
Зарови

Лидер на забавата со коцки. Поентата е проста: потребно е да се погоди кој број ќе го покажат коцките по фрлањето. Сите играчи се ротираат во фрлање на коцките, а победникот е определен според сумата на крајните бодови. Постојат неколку видови на зарови каде правилата варираат. Како и останатите коцкарски игри, и заровите имаат различни варијанти, од кои најпознати се:

  • Лас Вегас;
  • Отворени;
  • Њујорк;
  • Коцки со педноставни правила.

Во виртуелните казина покрај тоа што оваа игра е претставена во најчестиот формат, претставена е и со вистински делач.

Коцкањето одамна веќе претставува важен дел од човековиот одмор, и продолжува со исто темпо повеќе од еден милениум. На почетокот сите играа дома или на посебни места, а денес машините се достапни дури и преку интернет, и повеќето се бесплатни. Како и да е, коцкањето секогаш е интересно. Кои се денешните најпопуларни забавни он-лајн игри?